Monday 26 April 2010

Plug-In Hybrid

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες TOYOTA και Chevy παρουσίασαν δυο καινούρια μοντέλα που σκοπεύουν στη σημαντική μείωση των ρύπων και σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον. H TOYOTA με το νέο Prius Plug-in Hybrid και η Chevy με το νέο Chevy Volt.



  1. Prius Plug-in Hybrid : Θα διαθέτει μια νέα μπαταρία 345,6 volt Panasonic η οποία θα μπορεί δίνει ενέργεια στους ηλεκτροκινητήρες του οχήματος για περίπου 12,5 μίλια χωρίς να καταναλώσει ούτε σταγόνα βενζίνης. Βέβαια για να λειτουργεί το όχημα μόνο με τη βοήθεια της μπαταρίας θα πρέπει να κινείται με ταχύτητες έως 80 χλμ/ώρα, όταν το Prius ξεπεράσει αυτό το όριο, αυτόματα θα μπαίνει σε λειτουργία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η TOYOTA με το νέο αυτό μοντέλο στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης έως και 69% από το υπάρχον Prius για τον αστικό κύκλο. Το μοντέλο αναμένεται το 2012.






  2. Chevy Volt : Η απάντηση από τη Chevrolet έρχεται με αυτό το πολλά υποσχόμενο μοντέλο. Θα διαθέτει μπαταρία ικανή να τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα για 40 μίλια (αρκετά για να πάει και να φέρει το μέσο Έλληνα στη δουλεία του). Ο αρκετά ισχυρός ηλεκτροκινητήρας των 20 kilowatt, σε συνδυασμό με έναν κινητήρα 1,4 λίτρων με απόδοση στις 5000 rpm!!!(στην βασική έκδοση) θα μπορεί να κινεί αξιοπρεπέστατα το Chevy Volt εντός και εκτός πόλης. To Chevy Volt θα είναι, σύμφωνα με την εταιρία, μία πολύ καλή επιλογή για όποιον θέλει τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εντός πόλις και την άνεση ενός υβριδικού για τις πιο μακρινές διαδρομές. Το μοντέλο αναμένεται το 2011











1 comment:

  1. Το prius μου φαίνεται αρκετά καλό.

    ReplyDelete